Wat is Boksfit

Boksen is een moeilijke en conditioneel zware sport waar veel bij komt kijken. Naast een goede techniek heb je een snel reactievermogen nodig, een goede orientatie, snelle en soepele beweeglijkheid en natuurlijk een beetje lef! Maar dan ben je er nog niet... Om een beetje te kunnen boksen heb je een goede conditie nodig. Boksfit is een recreatieve vorm van boksen bedoeld voor mannen, vrouwen en zelfs kinderen. Met boksfit kan je je afreageren en werk je aan je zelfvertrouwen en zelfverdediging. Na een inspannend uur boksen voel je je weer helemaal tot rust gekomen.Mannen

Mannen vinden het altijd leuk een beetje te boksen en elkaar uit te dagen. Meestal levert dat leuke en grappige bewegingen a la Hugh Grant in Bridget Jones op, want hoe moet je bewegen als bokser? In de lessen van Boksfit leer je de technische aspecten van het boksen, Soepele bewegingen, snelle bewegingen, anticiperen op iemand anders en jezelf verdedigen. Tijdens deze oefeningen train je op een goede manier je bovenlichaam. Als je de technieken een beetje onder de knie hebt kan je deze oefenen samen met een sparringpartner. Er wordt nooit hard geslagen, maar je leert hier wel reageren en verdedigen.


Vrouwen

Vrouwen hebben vaak de behoefte even hun spanning of drukte af te reageren. Daar hebben ze nu de kans voor, want bij boksfit kan je al je stress even eruit gooien. Het is niet alleen de stress die je kwijt raakt, de overtollige kilootjes die er aangekomen zijn kun je met boksfit weer kwijtraken. Boksfit richt zich op de techniek en de conditionele aspecten van het boksen. Boksen is een vorm van zelfverdediging en tijdens boksfit leer je hoe te reageren en jezelf te verdedigen. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen. Je hoeft als vrouw niet bang te zijn dat je heel breed en gespierd wordt van boksen. Je krijgt een mooier en krachtiger lichaam en je raakt eindelijk die kipfileetjes aan je armen een beetje kwijt.

Kinderen

Kinderen met weinig zelfvertrouwen kunnen door boksen een stuk zelfbewuster worden en zekerder in het leven staan. Ze leren zich beter verdedigen. Andersom worden kinderen die te druk zijn en zich minder kunnen beheersen, rustiger en socialer door boksen. Kinderen die boos zijn of verdrietig kunnen zich even lekker uitleven en het tijdens een boksles eruit gooien. Ze leren zichzelf en hun grenzen kennen.

Hoe ziet een les eruit?

Een les start met een warming-up waarbij de armen en het bovenlichaam een beetje opgewarmd wordt. De rest wordt opgebouwd uit boks-, en verdedigingstechnieken, conditietraining en voor de liefhebbers licht contact sparringsessies. Tijdens de oefeningen wordt er ook gebruik gemaakt van gewichtjes en elastieken. De lessen worden gegeven door Jan Ostrowski. Je hoeft geen speciale materialen aan te schaffen, want die zijn aanwezig. Trek een makkelijk zittende broek aan, sportshirt en een flesje water.

Heb je interesse?